© 2005 - Institució Cívica 
i de Pensament Joan Fuster 
Octubre
Centre de Cultura 
Contemporània 
Sant Ferran num. 12 
46001 València 
institucio@joanfuster.cat 

 

 


Ajuntaments progressistes valencians, balears i catalans es reuneixen a Alacant per compartir polítiques d’actuació davant de la crisi
La jornada “Reptes locals davant de la crisi” l’obriran els grups polítics de l’oposició d’Alacant.

El dissabte 21 de novembre se celebra la jornada “Reptes locals davant de la crisi” a Alacant, organitzada per l’Assemblea de Regidors del País Valencià, Catalunya, Illes Balears, Catalunya Nord, la Franja, Andorra i l'Alguer, entitat impulsada per la Institució Joan Fuster.20.11.2009   
[+]Congrés "Reptes locals davant de la crisi"

L'Assemblea de Regidors ha organitzat per a aquesta tardor el primer Congrés “Reptes locals davant de la crisi” que se celebrarà a Alacant el dissabte 21 de novembre.

L’Assemblea de Regidors vol reivindicar el paper positiu dels ajuntaments com a instruments de resposta a la crisi. Per això, aquesta jornada ofereix la possibilitat de conèixer i debatre propostes i iniciatives concretes que ja estan donant resultats.
Aquesta serà la primera jornada realitzada a Alacant, una ciutat amb un pes econòmic, social i polític de primer ordre. D’aquesta manera, tindrem l’oportunitat de trobar-nos amb els partits i agents socials de la ciutat, i compartir un projecte de canvi plural il•lusionant i possible.


28.10.2009   
[+]
Els grups de Gandia triomfen en la Festa de Reus

Els grups de cultura popular de Gandia que van participar en la Festa de la Misericòrdia de Reus van triomfar en les seues actuacions dins del programa de festes.
La Muixeranga de la Safor, els Dolçainers i Tabaleters de la Safor, el grup de danses Roís de Corella, la Rondalla Agredolç i la banda de música del Grau, juntament amb els representants de l'Ajuntament de Gandia i de la Fundació Casal Jaume I van dinar, en primer lloc, amb més de 500 persones integrants de colles de capgrossos.


21.09.2009   
[+]Gandia visita la ciutat de Reus amb motiu de la Festa de la Misericòdia

El proper dissabte 19 de setembre diversos grups de Gandia visitaran Reus amb motiu de la Festa de la Misericòrdia. El Casal Fundació Jaume I la Safor ha organitzat aquest viatje al que acudiran 170 persones en tres autobusos.

16.09.2009   
[+]
Celebrat el segon congrés de Joventut i Municipalisme al Prat de Llobregat

Hi van assistir més de 200 representants de les organitzacions polítiques juvenils i institucionals del país.
L’Assemblea de Regidors (AdR) del País Valencià, Catalunya, Illes Balears, Franja de Ponent, Catalunya Nord i l’Alguer va celebrar, els passats dies 14 i 15 de febrer al Prat de Llobregat, el segon Congrés de Joventut i Municipalisme. L'AdR compta amb el suport de pràcticament tots els partits polítics.
19.02.2009   
[+]
Les organitzacions juvenils presenten el II Congrés de Joventut i Municipalisme

Tindrà lloc els pròxims dissabte 14 i diumenge 15 de febrer a El Prat de Llobregat (Catalunya)
L’Assemblea de Regidors organitza un “Congrés de Joventut i Municipalisme, que tindrà lloc els pròxims dissabte 14 i diumenge 15 de febrer a El Prat de Llobregat (Catalunya)”.

Per a la presentació d'aquest congrés han participat avui a Barcelona el màxims responsables de les organitzacions polítiques juvenils: Raul Moreno, Joventuts Socialistes de Catalunya (JSC), Gerard Figueres, Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC), Gerard Coca, Portaveu de les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya (JERC), Janet Sanz, Coordinadora Nacional Joves d'Esquerra Verda i Raimond Blasi, president de la Unió de Joves. També ha participat Toni Gisbert com a portaveu de la Institució Joan Fuster (entitat que coordina l'Assemblea de Regidors).

11.02.2009   
[+]
L'Assemblea de Regidors convoca el segon Congrés de Joventut i Municipalisme

Se celebra a El Prat de Llobregat, dissabte 14 i diumenge 15 de febrer
El segon Congrés de Joventut i Municipalisme tindrà lloc a El Prat de Llobregat (Centre Esplai) el dies 14 i 15 de febrer. El congrés està organitzat en tres sessions plenàries i posteriors grups de treball on es tractaràn el següents temes:
- Espais i formes d'interlocució i diàleg dels joves amb l'administració
- Foment de la participació
- Regidories de joventut

Consulteu el programa del congrés.

Envieu les inscripcions al següent correu electrònic: institucio@joanfuster.cat

16.01.2009   
[+]
Celebrat el segón congrés de Turisme i Municipalisme a Barcelona

L’Assemblea de Regidors (AdR) del País Valencià, Catalunya, Illes Balears,
Franja de Ponent, Catalunya Nord i l’Alguer va celebrar, el dissabte 29 de
novembre a Barcelona, el segón Congrés de Turisme i Municipalisme.

La inauguració del Congrés va ser a càrrec de Joan Carles Vilalta, director
general de Turisme de la Generalitat de Catalunya, amb una intervenció
centrada en la exposició de les línees polítiques del seu departament.

04.12.2008   
[+]
Reus i Gandia s'agermanen

La Institució Joan Fuster va organitzar l'intercanvi cultural
L'intercanvi cultural entre Reus i Gandia va començar dissabte 29 de novembre a les 4 de la vesprada. El veïnat de Reus va arribar a Gandia amb dos autobusos, i tot seguit van visitar el centre històric de la ciutat i el Palau Ducal. Les autoritats i representants dels dos ajuntaments van poder gaudir d'una visita comentada a càrrec del guia Xavi Pérez a la residència dels Borja.
01.12.2008   
[+]
La Institució Joan Fuster organitza l'intercanvi cultural entre Gandia i Reus

Aquest dissabte, castellers, música i foc
Aquest dissabte 29 de novembre tindrà lloc l'agermanament entre les ciutats de Gandia i Reus a la plaça Major de la ciutat ducal. Hi participen la Colla Castellera els Xiquets de Reus, la Muixeranga de la Safor, la banda de música del Grau, els Dolçainers i Tabaleters de la Safor i els Diables de Reus. Aquesta matí Liduvina Gil, tinent d'alcalde de Gandia, i Toni Gisbert, coordinador de la Institució Joan Fuster, han presentat en roda de premsa el programa de l'agermanament.
27.11.2008   
[+]
Intercanvi cultural Borges Blanques-Carlet

El passat 29, 30 i 31 d’agost de 2008 el Casal d’Acció Cultural del País Valencià (ACPV) de Carlet (població valenciana de la comarca de la Ribera Alta) juntament amb la Societat Unió Musical de Carlet van anar de viatge a Les Borges Blanques i diferents pobles de la comarca de les Garrigues en acte d´intercanvi cultural, dins del programa de l’Assemblea de Regidors.
06.11.2008   
[+]
L'Assemblea de Regidors convoca el segon congrés de Turisme i Municipalisme

El dissabte 29 de Novembre tindrà lloc el segon congrés de Turisme i
Municipalisme a Barcelona. Es tractaran diferents temes dividits en els
següents panells:

- Noves dinàmiques turístiques: innovació del model tradicional dels
Països Catalans
- El turisme com a motor de desenvolupament econòmic. Factors d’innovació
- Creació, desenvolupament i promoció de productes turístics: un repte
conjunt de la iniciativa pública i privada
- Exposició d’experiències de productes turístics reexits

Programa del congrés.

30.10.2008   
[+]
Les organitzacions juvenils valencianes participen en la preparació del Congrés de Joventut

El 15 de juliol es van reunir a València Carles Esteve (president del Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana), Reyes Matamales (IPV), Joan Vicent Geribés (EUPV), Saül Ortolà (JERPV), i Pura Peris (Els Verds del País Valencià) convocats pel coordinador de la Institució Joan Fuster, Toni Gisbert. Salvador Costa, de la JSPV, no va poder assistir-hi, però la Institució ja s’ha reunit amb ell per a garantir la seua participació.
18.07.2008   
[+]
Els partits valencians que donen suport a l’Assemblea de Regidors preparen també el Congrés de Turisme

El passat 15 de juliol va tenir lloc a València la reunió dels representants de l’àmbit de turisme dels partits valencians que participen en l’Assemblea de Regidors per a preparar el Congrés que sobre aquest tema s’està preparant. Aquesta reunió, que té lloc després de les de Palma i Barcelona (dels dies 26 de juny i 8 de juliol, respectivament), va aplegar a Vicent Vercher, del PSPV-PSOE; Joan Vicent Geribés, d’EUPV; Emili Mira, d’IPV; Joan Barres, d’ERPV; Joan-Francesc Peris, d’Els Verds del País Valencià; i Toni Gisbert, coordinador de la Institució Joan Fuster.
18.07.2008   
[+]
Té lloc la reunió precongressual de Joventut amb les organitzacions juvenils catalanes

Després de la reunió que va tenir lloc el passat 26 de juny a Palma amb les organitzacions juvenils balears, el 8 de juliol es va fer a Barcelona una altra amb les organitzacions juvenils catalanes per a preparar el Congrés de Joventut i Municipalisme de l’Assemblea de Regidors que tindrà lloc a la tardor.
14.07.2008   
[+]
Reunió precongressual de Turisme amb els representants dels partits a Barcelona

El passat 8 de juliol, el coordinador de la Institució Joan Fuster, Toni Gisbert, es va reunir amb els delegats de l'àmbit de turisme dels diferents partits catalans que donen suport a l'Assemblea de Regidors per avançar en la preparació d'un proper Congrés sobre Turisme i Municipalisme.
11.07.2008   
[+]D'esquerra a dreta: Josep Maria Chacón (ERC-IB), Alexandre Aparicio (EU-IB), Toni Gisber (coord. Institució Joan Fuster), Toni Noguera (PSM), Miquel Àngel Coll (PSIB-PSOE) i Joan Artigues (UM).
D'esquerra a dreta: Josep Maria Chacón (ERC-IB), Alexandre Aparicio (EU-IB), Toni Gisber (coord. Institució Joan Fuster), Toni Noguera (PSM), Miquel Àngel Coll (PSIB-PSOE) i Joan Artigues (UM).
Reunió a Mallorca sobre Joventut i participació

L'Assemblea de Regidors es reuneix a Can Alcover
La Institució Joan Fuster va realitzar una segona reunió temàtica amb l'objectiu de prepar un altre Congrés, en este cas sobre Joventut. A Can Alcover es van reunir Miquel Àngel Coll, membre el grup parlamentari del PSIB; Joan Artigues, cap general de Joventut d'UM; Alexandre Noguera, cap de Joventut d'EU-IB; Toni Noguera, secretari general de les JEN del PSM; Joan Miquel Chacón, responsable de Política Municipal d'ERC-IB. I Toni Gisbert, coordinador de la Institució Joan Fuster.

El Congrés debatrà sobre Joventut i Municipalisme, és a dir, sobre la relació dels joves amb la política i l'administració local. El Congrés tindrà tres eixos de treball: els espais i les formes de diàleg, els processos de participació i l'àrea de joventut dins l'organigrama local i el pressupost.

En la reunió es va parlar d'obrir el Congrés de Joventut als Consells Municipals de Joventut i les associacions de joves.

30.06.2008   
D'esquerra a dreta: Toni Samsó (PSM), Josep Valero (EU-IB), Toni Gisbert (coord. Institució Joan Fuster), Josep Maria Chacón (ERC-IB) i Aina Crespí (PSIB-PSOE).
D'esquerra a dreta: Toni Samsó (PSM), Josep Valero (EU-IB), Toni Gisbert (coord. Institució Joan Fuster), Josep Maria Chacón (ERC-IB) i Aina Crespí (PSIB-PSOE).
Preparació a Mallorca del Congrés sobre turisme al món rural

Reunió amb els representants polítics de l'Assemblea de Regidors
La Institució Joan Fuster va convocar a una reunió els representants dels partits polítics de les Illes Balear per a preparar un Congrés sobre el Món Rural i el turisme a les comarques l'interior. La reunió, que va tindre lloc dijous 26 de juny a Can Alcover de Palma, va aplegar Aina Crespí, representant de PSIB-PSOE; Toni Samsó, regidor de Turisme de Sant Llorenç del PSM; Josep Valero, secretari tècnic del Departament de Cooperació Local de Mallorca d'EU-IB; Joan Miquel Chacón, responsable de Política Municipal d'ERC-IB; i Toni Gisbert, coordinador de la Institució Joan Fuster. Va disculpar la seua absència Joan Sastre, director general de Promoció Turística.

La reunió va servir per debatre les línies del programa del Congrés, el qual pivotarà sobre la sostenibilitat, la qualitat i els canals de comercialització. Per exemple, la creació de marques i segells de qualitat turística, de rutes de senderisme i cicloturisme...

En les properes setmanes, la Institució Joan Fuster realitzarà altres reunions amb els partits polítics dels altres territoris per a prepara el Congrés.

30.06.2008   

Reunió plenària de l’Assemblea de Regidors

Representants de tots els partits polítics que donen suport a l’Assemblea de Regidors es van reunir el passat 10 d’abril del 2008 a Barcelona per a fer balanç de la feina feta per l’Assemblea d’ençà de la seva creació, l’any 2000, i sobretot per a debatre i acordar les línies de treball per als propers anys.En la reunió hi van ser presents representants de PSC, CDC, UDC, ERC, ICV, PSPV, EUPV, IPV, Els Verds del PV, PSIB, UM, PSM, EUIB, Entesa d’Eivissa i Menorca (veure la llista completa), amb l’excepció dels de la Catalunya Nord (Unitat Catalana i PSF), que van excusar la seva absència. També hi van participar el Secretari General del Departament de Governació de la Generalitat de Catalunya, Sr. Jaume Oliveras, i el vicepresident i el coordinador de la Institució Joan Fuster (Eliseu Climent i Toni Gisbert, respectívament).Pel que fa a les línies de treball de futur, es van apuntar les següents:1.- Trobades presencials i reunions sectorials.

Proposta de realització de diversos Congressos (Joventut i Participació, Europa i Municipalisme, Comunicació Local, Memòria Històrica, Finançament, Dona…) i diversos seminaris (Turisme, Immigració, Cultura…).2.- Edicions.

Ponències dels congressos i seminaris.

Col·lecció d’àmbit municipal.3.- Intercanvis culturals.

Consolidar els existents.

Crear-ne de nous (en base a cognoms o relacions culturals).

Ampliar els territoris implicats.4.- Comunicació.

Revista .

Web.

DVD presentació Assemblea.5.- Segon plenari.

Balanç.

Línies de treball de futur

11.04.2008   
Participants a l'acte d'homenatge a Jaume I
Participants a l'acte d'homenatge a Jaume I
Els partits que donen suport a l’Assemblea de Regidors participen en l’Homenatge a Jaume I

El 10 d’abril del 2008, la Institució Joan Fuster –entitat que coordina l’Assemblea de Regidors- i la Federació Llull (que aplega Acció Cultural del País Valencià, Obra Cultural Balear i Omnium Cultural) va convocar un acte d’Homenatge al Rei Jaume I en el seu 800 aniversari. L’acte va tenir lloc a Barcelona, al Palau del Rei, a la capella de santa Àgueda, i va comptar amb la participació de representants de tots els partits que donen suport a l’Assemblea (PSC, CDC, UDC, ERC, ICV, PSPV, EUPV, IPV, Els Verds del PV, PSIB, UM, PSM, EUIB, Entesa d’Eivissa i Menorca).La presidenta de la Institució Joan Fuster, Pilar Costa, que no va hi va poder assistir finalment (acabava de ser mare fa ben pocs dies), va enviar una salutació a l’acte que va ser llegida per l’actriu Rosanna Pastor.

11.04.2008   
Gisbert, Bonet i Boscano
Gisbert, Bonet i Boscano
El Consell de Mallorca s’adhereix a l’Assemblea de Regidors

En preparació noves sessions
Toni Gisbert, coordinador d’ACPV i de la Institució Joan Fuster, es va reunir a Palma amb Cosme Bonet i Damià Boscano, representants del Consell de Mallorca, per parlar de la participació d’aquesta institució en l’Assemblea de Regidors, la qual cosa facilitarà el contacte i treball amb els municipis mallorquins. D’aquesta manera, l’Assemblea consolida i estén la seua presència en les Illes Balears, cara a la preparació del programa de treball per als pròxims anys, que tindrà lloc el mes d’abril, en una reunió dels representants dels partits que donen suport a l’Assemblea.
27.03.2008   
II Seminari d'Immigració i Municipalisme
II Seminari d'Immigració i Municipalisme
Regidors i tècnics municipals analitzen polítiques d'immigració comunes

El 15 de desembre l'Assemblea de Regidors (AdR) celebrava el II Seminari d'Immigració i Municipalisme a l'Octubre Centre de Cultura Contemporània, on es troba ubicada la Institució Cívica i de Pensament Joan Fuster. Amb el precedent del Congrés d’Immigració del 2005, del qual sortiren moltes possibilitats de treball, es programà el I Seminari d’Immigració del 2006 a Barcelona, i ara, s'ha continuat en la mateixa línia en aquest nou seminari a València, amb l'objectiu de donar a conèixer les diferents experiències de programes d’acollida, de participació i de gestió de la diversitat que s’estan implementant en diferents municipis.
18.12.2007   
[+]Seminari de Turisme i Municipalisme
Seminari de Turisme i Municipalisme
Celebrat el I Seminari de Turisme a la ciutat de Barcelona

L’Assemblea de Regidors (AdR) del País Valencià, Catalunya, Illes Balears, Franja de Ponent, Catalunya Nord i l’Alguer celebrà, el passat dissabte 10 de novembre, un seminari de turisme i municipalisme al Col•legi de Periodistes de Catalunya. L’acte fou inaugurat per Jaume Font, Subdirector General de Programació Turística del Departament d’Innovació, Universitat i Empresa de la Generalitat de Catalunya. Aquesta trobada ve precedida pel Congrés de Turisme celebrat el novembre de 2005 a València.
15.11.2007   
[+]Grup de Danses Raval i Vila
Grup de Danses Raval i Vila
Oliva torna la visita a Vila-seca

Nova trobada intermunicipal patrocinada per l’Assemblea de Regidors (AdR) i la Institució Joan Fuster
El 2001, dins la campanya d’agermanaments entre municipis de l’àrea lingüística catalana promoguda per l’AdR i la seua entitat mare, la Institució Cívica i de Pensament Joan Fuster, Oliva (Safor) i Vila-seca (Tarragonès) signaren un coveni de col·laboració cultural. El 7 d’octubre de 2006 una delegació oficial de Vila-seca –encapçalda per l’aleshores regidor de cultura, Josep Grasset (CiU)– va visitar Oliva en el marc d’una trobada cultural adreçada a reforçar els vincles entre ambdues ciutats. Aquesta delegació va estar rebuda en recepció oficial per representants de l’equip de govern municipal olivà, fomat aleshores –i ara– pel PSPV-PSOE i Bloc. Durant tota la jornada grups de cultura popular d’Oliva i Vila-seca van compartir els carrers de la ciutats saforenca en una cercavila multitudinària.
28.09.2007   
[+]L’AIDC (Agència Intermunicipal de Disfusió Cultural) amplia la seua oferta amb la incorporació d'un nou delegat
Pere Saragossa és la nova persona contractada per l’AIDC per tal de garantir la tasca de promoció i contractació entre els ajuntaments pertanyents a l’AdR (Agència Intermunicipal de Difusió Cultural) i els grups i artistes inclosos a l’Agència; a més la incorporació d’aquest promotor cultural servirà per enfortir els lligams entre les àrees de cultura dels diferents consistoris, els artistes i la pròpia AdR.
22.03.2007   
Primeres incorporacions d’artistes de l’AIDC a l’ODA
L’ODA, Oficina de Difusió Artística de la Diputació de Barcelona ha inclòs des del mes de febrer sis grups del País Valencià a la seua base de dades.
L’AdR va decidir, com un pas més dins la tasca de difusió cultural promoguda per l’AIDC, contactar amb les diputacions de tots els territoris de parla catalana i amb les seues oficines de difusió cultural per tal d’introduir en les seues bases de dades els artistes que conformen l’AIDC. Aquestes tramitacions tenen com a objectiu col•locar els artistes dins d’un altre aparador contínuament visitat pels gestor culturals dels ajuntaments i ampliar, per tant, les possibilitats de contractació.
La primera de les gestions inicials ha estat amb la Diputació de Barcelona, concretament amb l’Oficina de Difusió Artística (ODA). Després de les primeres reunions i d’establir els requeriments sol•licitats tant a l’AdR com als artistes, es va començar amb la tramitació de la documentació dels primers grups i artistes preseleccionats per l’AIDC; s’ha de dir que la preselecció es va fer en seguint els criteris de l’ODA, criteris referits fonamentalment als buits existents en determinades seccions i l’experiència demostrada per cada grup o artista.
La relació dels grups adscrits inclou a Tres fan Ball (folk), Pau Alabajos i els Músics Furtius (cançó d’autor), Quamlibet (folk), El Corredor Polonès (rock), Dolç Tab Jazz Project (jazz amb dolçaina) i Lluerna Teatre (titelles).
Com que l’aprovació i introducció de noves incorporacions per part de l’ODA es porta a terme cada dos mesos, a l’AIDC es continuarà tot l’any amb les gestions necessàries per tal de seguir amb la inclusió de més artistes.
Les gestions amb la resta de diputacions, com que tenen funcionaments molts distints, s’estan realitzant seguint les seues indicacions i respectant els seus períodes d’incorporació.

22.03.2007   
Pilar Costa, presidenta de la Institució Joan Fuster
Pilar Costa, presidenta de la Institució Joan Fuster
Nova seu de la Institució Joan Fuster

El dia 28 d’octubre de 2006 es va inaugurar a València l’edifici Octubre Centre de Cultura Contemporània, la nova seu de la Institució Joan Fuster i altres entitats i institucions representatives del món cultural, cívic i social del país, com ara Ac
A l’acte van assistir personalitats de l’àmbit de la cultura, la política i l’ensenyament del País Valencià i centenars de persones interessades en conèixer de primera mà les instal•lacions del nou edifici i les entitats que hi treballaran.

15.11.2006   
[+]Llíria i Sant Celoni consoliden el seu agermanament
Llíria i Sant Celoni consoliden el seu agermanament
Trobada Cultural Sant Celoni-Lliria, octubre de 2006

El passat 7 d’octubre es va celebrar la Trobada Cultural de Sant Celoni (Vallès Oriental) i Llíria (Camp del Túria), dues poblacions que han mantingut vincles des que signaren al desembre de 2000 el conveni d’agermanament.
En l’entorn de la Vila Vella, a la Plaça del Trinquet Vell, es feu la rebuda de la delegació de Sant Celoni amb una mostra de danses de les dues poblacions, per una banda la Colla Bastonera Quico Sabaté i per altra el Grup de Danses l’Aljama del Camp de Túria.


08.11.2006   
[+]Oliva i Vila-seca estan agermanades des del 2001
Oliva i Vila-seca estan agermanades des del 2001
Els Ajuntaments de Vila-seca i Oliva consoliden el seu agermanament

Oliva (La Safor) i Vila-seca (Tarragonés) celebren amb una trobada cultural el conveni de germanor signat a l’any 2001.
El passat dia 7 d’octubre el Casal Jaume I, amb la col•laboració i suport de L’Ajuntament d’Oliva, i l’Ajuntament de Vila-seca celebraren una trobada cultural a Oliva per tal de seguir reforçant els lligams que uneixen a les dues poblacions des que al 2001 signaren el seu conveni d’agermanament, dins del programa d’intercanvis culturals impulsats per l’Assemblea de Regidors.

08.11.2006   
[+]Seminari d'Immigració i Municipalisme
Seminari d'Immigració i Municipalisme
Celebrat a Barcelona el Seminari d'Immigració i Municipalisme de l'Assemblea de Regidors

Amb presència de regidors i tècnics municipals
Al juny de 2005 es va celebrar un Congrés d'Immigració que va mostrar moltes possibilitats de treball per al futur. En ell van participar 123 representants d’ajuntaments de tots els territoris de parla catalana. El Congrés va concloure amb el projecte d’articular una xarxa de treball municipal sobre immigració dins l’Assemblea de Regidors, amb la intenció de fer-ne un seguiment, estudiant exemples concrets de bones pràctiques.

El passat 27 de maig, va tindre lloc un Seminari d'Immigració al Col·legi de Catalunya, Rbla. Catalunya, 10, pral. Barcelona. Sala d’Actes.


29.05.2006   
[+]Els joves valencians s'hi sumen al futur Congrés de Joventut
Els joves valencians s'hi sumen al futur Congrés de Joventut
Les organitzacions juvenils del País Valencià també participaran al Congrés de Joventut

L’Assemblea de Regidors, després de la reunió amb els joves del Principat el dia 8 de març, ara novament es reuneix amb els joves del País Valencià.
En la reunió celebrada el 5 d'abril a València, les organitzacions polítiques juvenils assistents: Hèctor Lecha(Joves d’Esquerra Verda),Anna Peña (JERPV) i Víctor Jimenez (Joves del PSPV-PSOE) confirmen la seua participació al Congrés de Joventut organitzat per l'Assemblea de Regidors de la Institució Joan Fuster.

05.04.2006   
Laia Ortiz i David Cid (Joves d’Esquerra Verda), Jordi Cuminal (Joventut Nacionalista de Catalunya), Toni Gisbert (Institució Joan Fuster), Xavier Florensa (JERC), i Josep Moliner (Joves d’Unió).
Laia Ortiz i David Cid (Joves d’Esquerra Verda), Jordi Cuminal (Joventut Nacionalista de Catalunya), Toni Gisbert (Institució Joan Fuster), Xavier Florensa (JERC), i Josep Moliner (Joves d’Unió).
Les organitzacions juvenils acorden convocar un Congrés de Joventut

L’Assemblea de Regidors continua amb el desenvolupament del programa aprovat per al període 2005-8. Després de l’impuls donat a les àrees de cultura (amb l’engegament de l’Agència Intermunicipal de Difusió Cultural), immigració i turisme (amb la realització dels respectius congressos i la convocatòria de seminaris), a més de la represa dels intercanvis culturals entre poblacions, ara es reprén l’àmbit de joventut.

En la reunió celebrada el 28 de març a Barcelona, les organitzacions polítiques juvenils assistents (Joves d’Esquerra Verda, JNC, JERC i Joves d’Unió) van consensuar la convocatòria d’un Congrés de Joventut per a la propera tardor el qual tocarà els següents elements:

-Espais i formes d’interlocució i diàleg dels joves amb l’administració

-Processos participatius

-Debat sobre l’adscripció de l’àrea de joventut dins l’organigrama de govern municipal i com afecta aquesta al pressupost

El debat tindrà un enfocament eminentment pràctic, en base a l’exposició de bones pràctiques i models concrets.

Les organitzacions juvenils i la Institució Joan Fuster, coordinadora de l’Assemblea, s’han compromés a tancar el programa per a concretar la convocatòria del Congrés


29.03.2006   
Reunió de l’àrea de Turisme
L’Assemblea de Regidors del País Valencià, Catalunya, Illes Balears, Franja de Ponent, Catalunya Nord i l’Alguer continuant amb el seu programa de treball, va organitzar una reunió a Barcelona amb els representants polítics dels partits que pertanyen a l’Assemblea per tractar el tema del Turisme.

La reunió va tenir com objectiu elaborar una proposta definitiva de temàtiques i municipis relacionats en l’àrea de Turisme per tal de concretar un proper seminari i que serà una continuació del congrés de Turisme celebrat a l’any 2005.

Les línies de treball definides per tractar-les al seminari van ser: El Turisme com a funció del municipi; Del recurs al producte: la posada en valor i l’ús turístic del municipi i els seus elements; Promoció, comercialització i acollida i finalment l’últim apartat Destinacions madures: passes per a la reconversió-Destinacions emergents: claus per a un posicionament competitiu.

Degut a l’extensió d’aquestes línies, es va proposar de sintetitzar tots els mòduls i prioritzar el dirigit a les Destinacions i la Reconversió.

Com que la demanda de tots aquells que treballen a l’àrea de Turisme dels ajuntaments és la de la utilitat, s’elaborarà un seminari on s’exposaran de manera pràctica les experiències de cada municipi amb la finalitat de donar eines útils que realment es pugen ficar en funcionament.

14.03.2006   
Representants polítics d'ERC, PSC i CIU. I de l'AdR Eliseu Climent, Vicepresident de l'AdR i Pepa Barber, de la coordinadora de l'AdR.
Representants polítics d'ERC, PSC i CIU. I de l'AdR Eliseu Climent, Vicepresident de l'AdR i Pepa Barber, de la coordinadora de l'AdR.
L’Assemblea de Regidors avança en l’àmbit d’immigració

El 8 de març va tenir lloc a Barcelona amb els representants polítics dels partits catalans que pertanyen a l’Assemblea (PSC, IC-V, ERC, CDC i UDC) per elaborar una proposta de temàtiques i municipis relacionats en l’àrea d’Immigració per tal de concretar un proper seminari, el qual serà una continuació del congrés d’Immigració celebrat a l’any 2005.

Les línies de treball definides per tractar-les al seminari van ser:
-Polítiques d’Acollida
-Acollida a l’Escola i Llengua i Identitat
-Polítiques de Participació: Pares a l’Escola i Participació a l’Esport
-Gestió de la Diversitat: Regulació edificis religiosos i Problemes de gènere

El tipus de seminari que s’organitzarà serà eminentment pràctic, amb la participació de regidors i tècnics d’ajuntaments que exposaran les seus experiències per tal de facilitar la tasca dels agents que treballen en aquesta àrea.

14.03.2006   
Reunió amb la Secretaria per a la Immigració del departament de Benestar i Família de la Generalitat de Catalunya.
L'Assemblea de Regidors del País Valencià, Catalunya, Illes Balears, Franja de Ponent, Catalunya Nord i l'Alguer, seguint amb el seu programa de treball, ha mantingut una reunió amb responsables de la Secretaria per a la Immigració, com a continuació del Congrés d'Immigració que va tenir lloc el 4 de juny de 2005.

L’objectiu de la reunió va ser recopilar propostes que permetran als ajuntaments treballar el tema de la immigració de la manera més eficaç possible. El següent pas, a curt termini, serà passar aquestes propostes perquè siguen debatudes i definides pels representants polítics sectorials dels partits polítics que donen suport a l’Assemblea de Regidors per tal de consensuar un programa de jornades. Aquestes jornades estan pensades perquè aporten eines útils per al treball diari dels responsables dels ajuntaments amb els immigrants acollits a la seua població.

Aquestes propostes o línies de treball es poden definir en les següents: Polítiques d’Acollida, de Participació, d’Acomodació i polítiques d’Ensenyament en Català.

Com ja porten fent des de l’inici de les activitats de l’Assemblea de Regidors, les jornades seran fonamentalment pràctiques i contaran amb la participació de regidors i tècnics d’ajuntaments ja actius en l’àmbit de la immigració i que ens podran explicar, amb resultats, les seues actuacions i els resultats obtinguts.

24.02.2006   
Sueca,4 de febrer de 2006. Vegeu ací un reportatge fotogràfic.
Sueca,4 de febrer de 2006. Vegeu ací un reportatge fotogràfic.
Trobada d'Agermanament de Cultura Popular a Sueca, Vallirana i Palafrugell

La Trobada va ser organitzada per l'Assemblea de Regidors i el Casal Jaume I-Acció Cultural del País Valencià, conjuntament amb les tres poblacions participants.
La Trobada d'Agermanament va tenir lloc el dissabte 4 de febrer a Sueca i va reunir als ajuntaments de Sueca (Ribera Baixa), Palafrugell (Baix Empordà) i Vallirana (Baix Llobregat).

Dins d'aquest marc de relacions preferencials del consitori i la societat civil suecana amb els municipis de Palafrugell i Vallirana, la Institució Joan Fuster va elaborar un programa on tingué cabuda tant actes institucionals com actuacions d'entitats culturals dels tres municipis participants.

L'acte institucional de benvinguda el va obrir l'alcalde de Sueca, Salvador Gil; tot seguit va parlar Eliseu Climent, secretari de la Institució Joan Fuster i a continuació van participar els representants municipals de les dues delegacions rebudes. Així, de Vallirana, va parlar Margarida Farreras i Puchades, Primera Tinent d'Alcalde i Regidora d'Ensenyament i de Palafrugell, Carles Ruiz, Regidor d'Agermanaments. Tots tres estigueren d'acord en posar de manifest com és d'important aquestes trobades d'agermanament de cultura popular per seguir amb la tasca de vertebració interterritorial i, al mateix temps, de fomentar entre tots els territoris de llengua catalana les relacions entre municipis i entitats culturals.

Les actuacions de les entitats culturals de Sueca, Vallirana i Palafrugell van ser seguides per una gran part de la població suecana, que va participar activament en cadascun dels espectacles realitzats.
Vallirana va portar al grup Apocaleus-Drac de 7 caps de Vallirana que va actuar a la plaça de l'Ajuntament de Sueca. Palafrugell va venir representat pel grup de balls tradicionals catalans Esbart Mestre Sirés i Sueca que va participar amb el grup de danses Almogàvers i La Xala entitat dedicada a la recuperació de la dolçaina i el tabalet i la Muixeranga de Sueca i els Negrets de l'Alcúdia. Aquestes últimes actuacions van tenir lloc a l'interior de la Plaça del Mercat.
A continuació es va fer un dinar amb tots els participants a la trobada: polítics de les tres delegacions municipals, membres de les entitats participants i membres de les entitats organitzadores.
Per arrodonir la jornada s'acabà amb una visita guiada al Casal Jaume I, al Monument Joan Fuster i a la Casa de l'escriptor.
03.02.2006   
[+]Presentació de <i>Natura Viva</i> al Teatre Clavé
Presentació de Natura Viva al Teatre Clavé
L'ajuntament de Tordera edita el llibre inèdit de Miquel Martí i Pol, Natura Viva

L'Ajuntament de Tordera ha presentat el Teatre Clavé l'edició del llibre Natura Viva, un recull de poemes inèdits de Miquel Martí i Pol amb il.lustracions de Miquel Plana.

28.12.2005   
[+]Noves reunions de treball de l'Assemblea de Regidors
Encontres amb càrrecs municipals del Baix Llobregat, Vallès Oriental, Vallès Occidental, Maresme, Barcelonès, Alt Penedès i Anoia
Dins el marc de contactes puntuals amb els ajuntaments –en aquest cas del Principat– responsables de l'Assemblea de Regidors es van reunir a desembre amb regidors i alcaldes de Sabadell, Cabrera de Mar, Sant Vicenç dels Horts, Alella, Badalona, Cornellà de Llobregat, Igualada, Corbera de Llobregat i Vilafranca del Penedès.


12.12.2005   
[+]Congrés de Turisme
Congrés de Turisme
Un centenar de representants municipals i polítics participen en el Congrés de Turisme de l'Assemblea de Regidors

L’Honorable Sr. Josep Huguet, Conseller de Comerç i Turisme del Govern de Catalunya, va inaugurar el Congrés
Un nombrós grup de representants polítics van assistir al Congrés de Turisme i Municipalisme (València, dissabte 19 de novembre del 2005) organitzat per l’Assemblea de Regidors del País Valencià, Catalunya, Illes Balears, Franja de Ponent, Catalunya Nord i l’Alguer, entre els quals Josep Antoni Donaire, cap de Turisme del grup parlamentari del PSC; Josep Altayó, de l’executiva d’IC-V; Joaquim Ponsarnau, de l’Àrea Municipal d’ERC; Toni Castellà i Carles Sala, secretari d’Organització i secretari Municipal d’UDC; Joan Carles Garcia, alcalde de Tordera i representant de CDC; Francesc Colomer, cap de l’Àrea de Turisme del grup parlamentari del PSPV; Glòria Marcos, coordinadora general d’EUPV i Dolors Pérez, diputada de les Corts Valencianes d’aquesta formació; Joan Serra, regidor de Simat i representant d’ERPV; Pura Peris, membre del Consell Polític dels Verds del País Valencià-Esquerra Verda; Melchora Gómez, primera tinent d’alcalde d’Alcúdia i representant del PSIB; i Maties Baron, representant d’Unió Mallorquina.

21.11.2005   
[+]Nova capçalera
Nova capçalera
La Institució Joan Fuster publica un nou número de la revista Regidor(e)s

La revista de l'Assemblea de Regidors estrena disseny
Dins del procés de consolidació de l'Assemblea de Regidors (AdR) s'ha programat un ambiciós projecte de reestructuració organitzativa i comunicativa. Un dels primers passos ha estar editar aquest segon número de la nova etapa de la revista Regidores, el qual distribuirà a regidors i regidores de la majoria d'ajuntaments dels territoris de parla catalana.
18.10.2005   
[+]Regidors a una de les sessions del congrès
Regidors a una de les sessions del congrès
El Congrés d’Immigració i Municipalisme compta amb una àmplia participació de representants polítics i municipals

La Consellera de Benestar i Família del Govern de Catalunya obre el Congrés
Els representants enviats pels partits que eren presents a l’acte d’obertura eren Teresa Estruch, cap d’immigració del Partit Socialista de Catalunya; Brahim Iabeed, de l’àrea d’immigració de Convergència Democràtica de Catalunya; Dolors Llorens, responsable de Polítiques Socials del Comité de Govern d’Unió Democràtica de Catalunya; Xavier Rubio, delegat d’Iniciativa per Catalunya-Verds i Joaquim Ponsarnau, de l’àrea municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya. També els partits valencians havien enviat una bona representació política: Núria Espí, responsable d’immigració del Partit Socialista del País Valencià; Margarita Pin, diputada d’aquest mateix partit; Mercè Sorrentino, d’Esquerra Unida del País Valencià; Joan Francesc Peris, portaveu d’Els Verds del País Valencià; i Vicent Amanç, per Esquerra Republicana del País Valencià. Per les Illes, hi havia Aina Rado, portaveu de Benestar Social del Partit Socialista de les Illes Balears al Consell Insular de Mallorca, i Maties Baron, d’Unió Mallorquina. Bàrbara Burjosa, secretària d’organització del Partit Socialista de Mallorca, que no pogué assistir al Congrés, envià un comunicat d’adhesió. Finalment, també el PSOE d’Aragó hi era present, representat per l’Ajuntament de Fraga, en la persona de la seva regidora Rosario Jiménez. Els representants del Partit Socialista Francès –Marcel Mateu, vicepresident del Consell General dels Pirineus Orientals- i d’Unitat Catalana –Mourard Oubaya, regidor de l’Ajuntament de Perpinyà- que inicialment havia d’assistir al Congrés, van disculpar la seva absència, ja que havien de ser presents a Perpinyà per fer front als darrers episodis dels conflictes que ha patit la ciutat de Perpinyà aquesta mateixa setmana.

05.05.2005   
[+]La Institució Joan Fuster es reuneix amb el PSPV-PSOE
En el context de la roda de reunions amb els partits valencians i catalans que donen suport a l’Assemblea de Regidors, ha tingut lloc una trobada de treball entre Isabel Escudero, visecretària general del Partit Socialista del País Valencià (PSPV-PSOE) i Toni Gisbert, coordinador de la Institució Joan Fuster. El motiu de la reunió ha estat tancar els detalls de l’assistència del PSPV al Congrés d’Immigració i Municipalisme i avançar en la preparació de les properes activitats de l’Assemblea de Regidors.
24.05.2005   
La reunió tingué lloc al Palau de la Diputació de València
La reunió tingué lloc al Palau de la Diputació de València
Els responsables de política municipal d'EUPV preparen el Congrés d'Immigració

El cap de l’àrea municipal de la direcció d’Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) i el seu equip van preparar, conjuntament amb la Institució Joan Fuster, la participació dels representants municipals d’aquest partit valencià en el Congrés d’Immigració i Municipalisme.
18.05.2005   
[+]Reunió amb representants de la federació nacionalista
Reunió amb representants de la federació nacionalista
La Institució Joan Fuster es reuneix amb la federació de Convergència i Unió

El dimecres 11 de maig, responsables sectorials de cultura, immigració i turisme de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) i Unió Democràtica de Catalunya (UDC), es van reunir amb la Institució Joan Fuster per a preparar el Congrés d’Immigració i Municipalisme i presentar l’Agència Intermunicipal de Difusió Cultural. La reunió de treball va servir també per a parlar de possibles línies de treball futures en l’àrea d’immigració.


16.05.2005   
Reunió de l'Assemblea de Regidors amb càrrecs municipals d'Esquerra Republicana del País Valencià
Reunió per preparar el congrès d'immigració
El passat 2 de maig, diversos regidors i càrrecs de la Diputació de Barcelona d’ERC es van reunir a Barcelona amb Toni Gisbert, coordinador de la Institució Joan Fuster, amb l’objectiu de presentar les línies de treball de l’Assemblea de Regidors i particularment el Congrés d’Immigració i Municipalisme.

05.05.2005   
[+]Representants municipals d'ICV
Representants municipals d'ICV
Reunió de l'Assemblea de Regidors amb càrrecs municipals d'Iniciativa per Catalunya-Verds

Cicle de reunions amb les formacions polítiques representades en el fòrum municipal de la Institució Joan Fuster
La Institució Joan Fuster va iniciar el passat 12 d'abril la ronda de contactes amb les diferents formacions polítiques integrades en l'Assemblea de Regidors, de cara als propers actes d'aquest fòrum. Aquesta primera reunió, coordinada per Toni Gisbert –de la Institució Joan Fuster–, es va celebrar a Barcelona amb representants d'Iniciativa per Catalunya-Verds.
15.04.2005   
[+]
El Segle, a València, acollirà la seu central de l’Assemblea de Regidors

En aquests moments continuen els treballs de rehabilitació de l’edifici. Segons les previsions dels tècnics, s’allargaran fins al segon semestre de l’any vinent. El que està cridat a ser un dels centres referencials de la cultura catalana començarà a funcionar, per tant, a les acaballes de 2005
30.03.2005   
[+]
L’Assemblea de Regidors fa seu l’objectiu de la Taxa Fuster

La Taxa Fuster és una iniciativa de l’Assemblea Nacional d’Entitats (ANE) consistent en el pagament d’un euro mensual per persona per donar suport a un projecte comú anual supraassociatiu, relacionat amb la vertebració dels Països Catalans des d’una visió de progrés
30.03.2005   
[+]
L’Assemblea de Regidors rep el suport de la Generalitat de Catalunya

Representants de les principals forces polítiques de tots els territoris de parla catalana participen en una reunió d’aquest fòrum municipal amb Joan Carretero, conseller de Governació i Administracions Públiques del Govern català
30.03.2005   
[+]


Notícies anteriors